Wie is de leider? filmpjes over leiderschap

De Ted-talks, iedereen kent ze ondertussen. Je kunt er juweeltjes in terug vinden. Hier een mooi verhaal van Simon Sinek. Iedereen binnen zijn organisatie weet te vertellen wat ze met hun bedrijf doen. Het is het dagelijks werk. Een aantal zullen kunnen vertellen hoe zij dit doen. Maar niet iedereen realiseert zich meer waarom het bedrijf bestaat. En het antwoord op die vraag ligt dieper dat het verdienen van geld. Wat is de drijfveer achter de organisatie?

Succesvolle leiders hebben hun antwoord op deze vraag helder. In succesvolle organisaties kan elke medewerker een antwoord op deze vraag geven. Laat je inspireren door Simon Sinek

Dromen, ik vind ze belangrijk. Want in je dromen liggen je drijfveren verborgen. In je dromen zie je de situatie die je jezelf wenst voor ogen. Als je je eigen dromen goed weet te definieeren zijn ze de kickstart voor je missie, voor datgene wat belangrijk is in je leven en wat je graag wil bereiken. Ken jij je eigen dromen, hoe geef jij er woorden aan? Om je te inspireren de ultieme dromer, die wel allemaal kennen.

Playing for Change is een prachtig initiatief met als missie: connecting the world through music. Je kunt ze steunen via www.playingforchange.com. Voor mij is dit een sympathieke manier van leiderschap.

In dit filmpje zie je een leider en zijn volgers. De vraag is wie is de leider?

Kinderen hebben de toekomst en hebben een prachtige visie op leiderschap. In de filmpjes van Leaders of the 21st century komen kinderen vanuit alle windstreken aan het woord. Erg inspirerend. Hier een voorproefje: 

En van dit filmpje wordt ik gewoon heel blij. Ik heb ervaren hoe het is om met zo’n grote groep te dansen. Er is geen leider nodig, het is de kracht van samenwerking. Magisch!

Geef een reactie