Leiderschap

HierIn 2009 maakte ik via de boeken van Joseph Jaworski, Peter Senge en Otto Scharmer kennis met Servant Leadership. Ik besloot een opleiding te volgen die ik op 8 juni 2010 afronde. Hiermee mag ik mij professional in Servant Leadership noemen.

Of je het nu Servant Leadership, authentiek leiderschap of duurzaam leiderschap noemt, volgens mij komt het op het zelfde neer. Voor mij gaat het om bewustzijn. Je bent verantwoordelijk voor je eigen gedrag, je bent de regisseur van je eigen leven. Iedereen is zijn eigen leider, of je nu een leidinggevende functie hebt of niet.Om dat echt ten volle te kunnen zijn, heb je zicht nodig op je sterke en zwakke kanten en op je opvattingen en drijfveren die je gedrag sturen.

Ruth Cohn is een joodse psycho-analytica die vlak voor de tweede wereldoorlog vluchtte vanuit Europa naar Amerika. Het interactie model (TGI) dat zij ontwikkelde houdt verband met deze gebeurtenis in haar leven. Ze besloot dat de geschiedenis zich nooit meer mocht herhalen. Als ieder zijn eigen leider is, regisseur van zijn eigen gedrag, kan het nooit gebeuren dat je met z’n allen achter een iemand aanloopt. Dit is dan ook de essentie van TGI.

En wat nou als je wel die leidinggevende functie hebt? Het gaat volgens mij om dat jij als leider heel helder hebt wat je missie is.  Je werkt vanuit je hart, vanuit  je eigen missie, visie en kernwaarden. Deze staan voor jou als een paal boven water, hier ben je altijd trouw aan. Echt leiderschap begint bij jezelf, bij jouw kern.Je bent hard, als je hard moet zijn, maakt afspraken, komt die na en  spreekt mensen daar ook op aan.

Je hebt oog voor verschillende belangen: het belang van je medewerkers, je klanten maar ook die van de maatschappij en de wereld om je heen. Je weet mensen te stimuleren, helpt hen te groeien om te kunnen bloeien. Je ondersteunt hen in hun ontwikkeling. Als leider ben je je bewust van de effecten van je eigen handelen op de mensen om je heen.  Jij voelt je niet alleen verantwoordelijk, maar neemt ook verantwoordelijkheid voor de wereld waarin je nu leeft en voor dat wat je achter laat voor de generaties na ons.

Dat klinkt natuurlijk allemaal prachtig. Uit mijn eigen ervaring als manager kan ik eerlijk zeggen dat ik niet altijd een ideale leider ben, soms staat mijn ego mij in de weg, soms liet ik mij leiden door angst. Waar ik achter kwam was dat het vooral mijn belemmerende patronen waren die mij in de weg stonden altijd de leider te zijn die ik wil. En hoe is dat voor jou?

Misschien ben je al een geweldige leider? Dan ben ik nieuwsgierig naar hoe je dat doet.  Of wil je je verder ontwikkelen? Ik vind het boeiend hierover met je aan de slag te gaan.

Geef een reactie