As it is in Heaven


Een prachtige film met meerdere lagen. Eentje die ik meer dan 1 keer heb bekeken en mij elke keer opnieuw op een andere manier raakt. De eerste keer bekeek ik deze film omdat ik zin had in een mooi verhaal. Het is een prachtig verhaal, dat me dieper raakte al realiseerde ik me in eerste instantie niet zo goed waarom dat was.

Daarna bekeek ik ‘m vanuit het perspectief van groepsdynamica. Ik deed toen net mijn coachingsopleiding en was me aan het verdiepen in de verschillende ontwikkelingsfasen van teams. Hoe ontwikkelt een koor zich tot een hecht team, dat uiteindelijk zonder dirigent tot een grootse prestatie komt? Die vraag hield mij bezig tijdens het kijken van deze film.

De keer daarna bekeek ik de film vanuit mijn eigen ontwikkeling. Ik werd geraakt door de passie van de hoofdpersoon. Al van jongs af aan wilde hij muziek maken waarmee hij de harten van mensen zou openen. Prachtig hoe hij via omwegen op zijn levensweg uiteindelijk bij deze missie uitkomt. Ik koppelde de film naar mijzelf doordat ik mij realiseerde dat het openen van harten van mensen ook 1 van mijn passies is. Ik ben alleen geen begaafd musicus of dirigent. Maar mijn doel met coaching en al mijn creatieve uitspattingen is hetzelfde.

Ook bekeek ik de film vanuit het perspectief van archetypen en subpersonen zoals Jung deze in zijn theorie uiteenzet. Ik vond het heel boeiend om ze in verschillende verschijningsvormen voorbij te zien komen. En te zien welke beelden de regisseur gebruikte om deze archetypen neer te zetten.

Zo zijn er nog veel meer lagen te ontdekken in deze film. Ik vind ‘m prachtig!

Wil je een voorproefje?

Geef een reactie