Authentiek Leiderschap

De eerste keer dat ik Bas Blekkingh hoorde spreken was tijdens het congres Servant Leadership in 2009. Hij raakte me met zijn verhaal over leiderschap. Hij stelde zijn publiek de vraag laat je je leider door liefde of door angst?

De tweede keer sprak ik hem tijdens het WK voetbal in de achtertuin van een gemeenschappelijke vriend. We spraken over leiderschap en over onze missies en visies die zo mooi overeen bleken te komen. Daarna kwamen we elkaar vaker tegen.

Zijn boek is een echte aanrader voor iedereen die wel eens tegen zijn eigen glazen plafond aanloopt en zichzelf kwijt lijkt te zijn. De antwoorden kun je zelf vinden door aan de slag te gaan met dit boek. Je krijgt niet alleen achtergrond informatie, bij het boek zit ook een CD-rom met oefeningen en cases. Daarnaast vind je een samenvatting in audio, waarin Bas je in grote lijnen door het boek heen praat.

Leiderschap is niet alleen het voorrecht van mensen die leidinggeven, iedereen is zijn eigen leider. In je authenticiteit zit je missie verborgen, je zingeving. Om authentiek te zijn is het nodig je drijfveren en je missie te ontdekken. Als je die kent kun je je missie leven en ben je een authentieke leider. Als dit je lukt, inspireer je anderen, put je daar voldoening uit, word je succesvoller en daardoor gelukkiger. Hoe doe je dit nu? Bas ontwikkelde het 7 schillen model dat op ieder mens van toepassing is. Hij verstaat de kunst van het eenvoudig inzichtelijk maken en stimuleert je jezelf niet alleen onder de loep te nemen, maar ook aan de slag te gaan. Lezen dus dit boek.

Geef een reactie